Artechno met maarliefst vier UV ontsmetters op de markt

Professional | Slim Fit | Tethys | 07-07-2020

Serie Aqualux UV-ontsmetters uitgebreid

Tholen – Om vanaf 1 tot meer dan 100 kuub drain- en uitgangswater te kunnen ontsmetten, is de UV-ontsmetter Aqualux onder handen genomen. Niet langer één, maar vier typen systemen met verschillende capaciteiten, zijn vanaf nu verkrijgbaar bij de ontwikkelaar en producent uit De Lier.

Er is echt sprake van een ‘familie UV-ontsmetters’. “Vanuit de markt kregen wij terug dat er behoefte was aan meer flexibiliteit in capaciteit”, vertelt Art van Rijn. “Het systeem is onder de loep genomen en daaruit zijn vier types ontstaan die inmiddels via onze dealers ook al aan telers in binnen- en buitenland zijn geleverd.”


V.l.n.r.: Aqualux Tethys, Aqualux Professional en Aqualux Slim Fit.

'Middenmeerformaat'
Eén van de nieuwe systemen, de Aqualux High Transmission (HT), kan door een nieuw type reactorkamer meer dan 100 kuub water per uur ontsmetten mét behoud van de gevraagde ontsmettingsgraad om virussen uit water te verwijderen. De Aqualux HT is daarmee de ‘grote jongen’ in de serie vier UV-ontsmetters uit Artechno-koker. “Je ziet dat telers toch te maken hebben met virussen, zelfs in hun regenwaterbassin waarin bijvoorbeeld vogelpoep of andere vervuilingsbronnen de virusdruk verhogen. Met 100 kuub per uur kunnen telers, ook van ‘Middenmeerformaat’, nu hun bassinwater ontsmetten.”


Aqualux Professional

Nederland: staartje van de aanschaf
De laagste capaciteit is 3 kuub per uur, waarmee telers met ‘een paar duizend vierkante meter prima overweg kunnen’, aldus Art. “In Nederland voorzie ik dit jaar nog het staartje van de aanschaf van ontsmetters om aan de nullozingsregels te kunnen voldoen, de specialisatie van de Aqualux Tethys.”

Nieuwe website met speciale dealerafdeling
In het buitenland groeit inmiddels de vraag naar UV-ontsmetters ook. “Onder meer in Rusland, Canada en Turkije zijn afgelopen tijd door onze dealers, via wie wij verkopen, ontsmetters uit de Aqualux-familie bij telers geïnstalleerd.” 

De vier types dragen de namen: Aqualux High Transmission, Aqualux Professional, Aqualux Slim Fit en Aqualux Tethys. Telers en zeker ook dealers, voor wie op de vernieuwde website een speciale afdeling is gecreëerd met informatie, kunnen online alles bekijken, uitzoeken en navragen. "En mocht een fysiek bezoek gewenst zijn, dan is men natuurlijk welkom", besluit Art.

 

Bron: Groentenieuws.nl