Uw partner voor maatwerk in techniek

Systeemontwerp binnen de tuinbouw

Neem contact op


Artechno biedt maatwerk in Hydroponics!


Deep float hydroponics is het telen van verschillende soorten gewassen op drijvers die in een vijver liggen, waarbij de gewassen alle benodigde stoffen om te groeien opnemen via het water.

Bij Artechno hebben we ons in de afgelopen 30 jaar gespecialiseerd in het ontwerpen en bouwen van deep float systemen waarmee een breed assortiment aan gewassen geteeld kan worden. In die tijd hebben we op internationale schaal met succes meerdere systemen gebouwd. Het deep float systeem is een totaal oplossing van telen tot oogsten en is - inclusief met de logistiek en verwerkingslijn - één van de meest kwalitatief hoogwaardige en efficiënte vormen van telen op water.

Voor klanten die willen besparen op kosten voor arbeid, bieden we meerdere niveaus van automatisering en werken we graag samen met onze klanten om tot de optimale oplossing te komen.

Onderstaand leest u meer over de verschillende onderdelen van het deep float systeem.


Hydroponics voordelen


Totaal oplossing

1 systeem voor het groeien en verwerken van gewassen

Bestuurbaar vanuit 1 interface

Geen worsteling meer met verschillende besturingsapplicaties

Arbeidsbesparend

Door de naadloze integratie van systemen en de niveaus van automatisering, is minder arbeid nodig, wat een reductie van operationele kosten oplevert


Hydroponics vijvers

Vijvers

De hoofdrol in het deep float systeem is weggelegd voor de vijver. De vijver kan gezien worden als het ideale teelt medium waarbij alle factoren die nodig zijn voor de optimale groei van gewassen (voedingstoffen, zuurstof, EC, pH, waterniveau), tezamen komen. In combinatie met verschillende sensoren en de water management unit worden deze factoren gereguleerd vanuit 1 software applicatie. Door de gebruikte materialen kan een vijver op locatie als een bouwpakket in elkaar gezet worden waardoor een betaalbaardere oplossing ontstaat ten opzicht van bijvoorbeeld betonnen vijvers. Omdat niet iedere kas hetzelfde is, kunnen de afmeting volledig aangepast worden aan de aanwezige omstandigheden.

Voordelen

 • Beste prijs-kwaliteit verhouding - Betaalbaar alternatief voor betonnen vijvers
 • Minimaal onderhoud - Dit bespaart kosten en garandeert dat u kan blijven telen
 • Volledige controle - Alle benodigde factoren voor groei zijn aanwezig
 • Flexibel - Ieder type drijver is geschikt

Pushbar systeem

De hoofdtaak van het pushbar systeem is het verplaatsen van drijvers binnen in de vijver. De pushbar zorgt ervoor dat de vijver gevuld wordt en dat de drijvers met volgroeide gewassen bij het eindpunt opgehaald kunnen worden en hun reis naar de verwerkingsruimte vervolgen. Het systeem is simpel te bedienen met knoppen aan beide kopse kanten van de vijver.

De voordelen van het pushbar systeem

 • Efficiënt - 1 pushbar is genoeg voor het transport van een gehele vijver
 • Lage arbeidskosten - Het systeem vereist minimale tijdsinspanning om te besturen
 • Simpel te bedienen - Besturing is door iedereen mogelijk

Hydroponics Water management unit

Water management unit

De watermanagement unit is een alles in één oplossing gespecialiseerd in het besturen, creëren en onderhouden van optimale wateromstandigheden in deep float systemen. De hoofdfunctie is het mixen & doseren van voedingsstoffen, reguleren van waterdistributie en behouden van waterkwaliteit. Door de uitrusting met intelligente software en sensoren voor EC, pH, zuurstofgraad, waterniveau en watertemperatuur, heeft het systeem alles wat het nodig heeft om de gewenste wateromstandigheden te creëren, die nodig zijn voor maximale productie.

Voordelen van watermanagement unit

 • Compleet water management in één - 1 systeem voor alle sturing, conditionering en regeling van water
 • Flexibel - Creëer precies de omstandigheden die nodig zijn voor optimale groei
 • Naadloze integratie - Stand alone of met verscheidene klimaat computers te integreren
 • Complete controle - Bestuurt het water onafhankelijk in meerdere vijvers

Hydroponics Aqualux

Aqualux

Aqualux is een waterontsmetter ontworpen met de missie om water zo veilig en efficiënt mogelijk te kunnen hergebruiken. Door de combinatie van UV-licht, filtratie en waterstofperoxide (optioneel) garandeert het systeem een tot 100.000-voudige vermindering van pathogenen in het water. Met de intelligente flow technologie en zelf reinigende functie, is Aqualux in staat om volledig autonoom te handelen en behoeft weinig onderhoud.

Beschikbare capaciteit van 6 m3/u tot 60 m3/u.

Download hier de Aqualux brochure.

Voordelen van Aqualux

 • Plug & play - Direct geïntegreerd, gelijk ontsmetten
 • Ontsmettingsgarantie - U bent verzekerd van de juiste ontsmetting van uw water
 • Lage kosten - Zelf reinigend en weinig onderhoud verlagen kosten voor gebruik
 • Efficiënt - Aqualux handelt autonoom en is op afstand bestuurbaar waardoor u aandacht kan besteden aan zaken die belangrijk zijn
 • Hoge capaciteit - Er is altijd een Aqualux beschikbaar voor zowel kleine als grote projecten

 


Hydroponics transportkanaal

Transportkanaal systeem

Het transportkanaal systeem transporteert volle of lege drijvers met waterkracht naar verschillende locaties, zoals bijvoorbeeld de verwerkingslijn. Als een drijver geplaatst is in het transportkanaal drijft deze automatisch naar de volgende locatie voor de vervolgstap in het proces. Doordat gebruik wordt gemaakt van water voor het transport, blijven de gewassen in de beste omstandigheden en van hoge kwaliteit tijdens hun reis naar verwerkingsruimte.

Voordelen van het transportkanaal systeem

 • Arbeid besparend - Er is geen personeel nodig voor het transport van drijvers
 • Onderhoudsvrij - Vereist minimaal onderhoud
 • Ideale transportomstandigheden - Plant en wortels blijven gezond en van kwaliteit door het transport via water

 


Hydroponics verwerkingslijn

Verwerkingslijn

De verwerkingslijn is een compleet systeem voor het oogsten van de deep float gewassen en het reinigen, wassen en verplaatsen van drijvers. Speciaal voor het oogsten van hydroponic geteelde gewassen ontwikkelt en produceert Artechno verwerkingssystemen die deze processen op een zo efficiënt mogelijke, automatische manier uitvoeren. De  verwerkingslijn houdt rekening met zowel de menselijke als de financiële kant van het telen, waarbij de focus ligt op hoge kwaliteit van het gesneden product en synergie tussen de machines.

Voor meer informatie bezoek hier de Verwerkingslijn pagina

Voordelen van de verwerkingslijn

 • All-in one - 1 Systeem voor oogsten en alle processen daaromheen
 • Optimale synergie - Alle systemen sluiten naadloos op elkaar aan waardoor het proces efficiënt verloopt
 • Lagere kosten - Automatisering garandeert snellere verwerkingstijden en minder kosten voor arbeid
 • Consistente output - Resultaten zijn altijd hetzelfde

Hydroponics SUVO

SUVO

SUVO is een compleet verzorgingssysteem voor het verbeteren en beschermen van de gezondheid van gewassen in een kas. Door van boven te irrigeren en biologische bestrijdingsmiddelen aan te brengen - in combinatie met UV licht - worden verschillende bedreigingen voor de gezondheid van gewassen bestreden, waardoor de gewassen beter groeien en gezonder zijn. SUVO werkt volledig autonoom, dit verlaagd de uitgaven voor arbeid en garandeert een consistent resultaat. Om inzicht in de gezondheid van gewassen te hebben, kan iedere SUVO uitgerust worden met “Plant health insight” wat vision technologie gebruikt om gewassen te analyseren en hierover te rapporteren.

Voor meer informatie bezoek hier de SUVO pagina

Voordelen van SUVO

 • Alle essentiële onderdelen in één pakket - Compleet systeem voor het verbeteren, beschermen en analyseren van de gezondheid van gewassen
 • Volledige autonoom - Verlaagd de uitgaven voor arbeid
 • Eenvoudig en makkelijk te besturen - Iedereen kan SUVO besturen
 • Op afstand bestuurbaar - Met de smartphone app wordt SUVO overal op ieder moment bediend
 • Plant health insight - Inzicht in de huidige status van gewassen in de kas

Onze producten