Uw partner voor maatwerk in techniek

Systeemontwerp binnen de tuinbouw

Neem contact op


Artechno biedt maatwerk in spuitrobots!


SUVO is een compleet verzorgingssysteem voor het verbeteren en beschermen van de gezondheid van gewassen in een kas. Door van boven te irrigeren en biologische bestrijdingsmiddelen aan te brengen - in combinatie met UV licht - worden bedreigingen voor de gezondheid van gewassen bestreden en groeien de gewassen beter. SUVO is in staat om volledig autonoom te werken, dit verlaagd de uitgaven voor arbeid en garandeert een consistent resultaat.

In de ontwikkeling van SUVO hebben we ons verplaatst in de schoenen van de gebruiker om een systeem te ontwikkelen wat makkelijk te besturen is. Samen met de smartphone app is het voor iedereen mogelijk om op afstand SUVO in te stellen.

In grote kassen is het soms een uitdaging om op de hoogte te blijven van de gezondheid van alle groeiende gewassen. Om de gezondheid van gewassen echt te verbeteren is het belangrijk inzicht te hebben in de huidige status van de gewassen in de kas. Gelukkig kan iedere SUVO uitgerust worden met Vision technologie en de mogelijkheid om gewassen te analyseren en hierover te rapporteren. Wij noemen dit “Plant Health Insight”, waardoor direct gehandeld kan worden als iets niet volgens plan gaat.

Afhankelijk van de omstandigheden op locatie, zijn er twee uitrustingsniveaus mogelijk; de SUVO single track en de SUVO Flex


SUVO voordelen


Alles essentiële onderdelen in één pakket

Compleet systeem voor het verbeteren, beschermen en analyseren van de gezondheid van gewassen

Volledig autonoom

Verlaagd de uitgaven voor arbeid

Eenvoudig en makkelijk te besturen

Iedereen kan SUVO besturen

Op afstand bestuurbaar met smartphone app

Bedien SUVO overal op ieder moment

Plant Health Insight

Inzicht in de huidige status van gewassen in de kas


SUVO Single Track

SUVO Single Track

De SUVO Single Track beweegt zich op een vast pad langs het dek van de kas. De watertoevoer is hierbij gekoppeld aan een hydrofoor systeem.


SUVO Free Roam

SUVO Flex

Net als de Single track verplaatst de SUVO Free Flex zich langs het dek van de kas. De Free Roam is in staat om in zowel de lengte als breedte richting te verplaatsen door de kas.