Uw partner voor maatwerk in techniek

Systeemontwerp binnen de tuinbouw

Neem contact op


Artechno biedt maatwerk in Vertical Farming!


Vertical farming bij Artechno staat voor hoge kwaliteit en heerlijk smakende groentes - binnen een financieel haalbare oplossing.

Wat vertical farming zo mooi maakt is het feit dat de ideale omstandigheden voor ieder gewas gecreëerd kunnen worden, doordat iedere variabel in het telen gecontroleerd en aangepast kan worden naar de behoeften van de plant. Een gecontroleerde omgeving maakt het makkelijker om te voorspellen hoe een gewas zal groeien en welke productie hier uit voortvloeit, maar om echt winstgevend te zijn zagen we dat er nog een aantal uitdagingen in vertical farming waren die getackeld moesten worden - voornamelijk in arbeid. Dit gaf ons de drijfveer om een oplossing te vinden voor een vertical farming systeem dat écht winstgevend is. We hebben al onze ervaring en kennis - in het ontwerpen, engineeren en realiseren van projecten in de tuinbouw - gecombineerd in één systeem; de Automated Vertical Farm Plus of zoals wij het noemen “AVF+”.

Wij denken dat de AVF+ en zijn kleine broertje de AVF+ Junior de manier waarop we gewassen telen kunnen revolutioneren. Op deze pagina vind u meer over AVF+ en AVF+ Junior.Vertical farming

Vertical farming

AVF+

AVF+ is een geautomatiseerde vertical farming oplossing voor het telen van een verscheidenheid aan gewassen, van zaaien tot oogst. Alle processen zijn geautomatiseerd om zeker te zijn van lage arbeidskosten en een consistente gewasproductie. AVF+ is een modulair systeem wat afgestemd kan worden op de behoeften van een gewas, de beschikbare ruimte of het gewenste productie volume.

De kroonstukken van AVF+ zijn de Germination en Cultivation cellen, hier vindt de ware magie plaats. In deze cellen bevindt zich een volledig beheersbaar, consistent en homogeen klimaat. Door in verticale lagen te groeien neemt het groeioppervlak ten opzichte van het vloeroppervlak met minimaal 225% toe en kan de opbrengst per vierkante meter zelfs met 250% toenemen*. Hydroponics technologie en precies water- en meststofmanagement zorgt ervoor dat water en voeding op het juiste moment in de juiste hoeveelheid aanwezig is, hierdoor wordt tot wel 95% aan water bespaard.

Al deze processen komen samen in één user interface van waaruit het gehele productie proces gemanaged, bestuurd en geanalyseerd wordt.

Download hier de AVF+ Brochure.

AVF+ voordelen:

 • Superieure kwaliteit en smaak van de groentes
 • Teeltsysteem van zaaien tot oogsten
 • Consistent klimaat
 • Lage arbeidskosten
 • 365 per jaar productie
 • Efficiënt water gebruik - tot 95% meer efficiënt dan landbouw
 • Geen pesticide
 • Schaalbaar tot meer dan 20.000 m2
 • Hogere opbrengst per m2
 • Terugverdientijd < 5 jaar**


Vertical farming

 • slide
 • slide
 • slide

AVF+ Junior

Ondanks dat vertical farming veel voordelen heeft, brengt complete controle over alle variabelen in het telen ook een aantal nieuwe uitdagingen. Bij het telen in een kas of op het land worden de meeste factoren bepaald door de natuur. De teler speelt in op de omstandigheden die de natuur biedt, waardoor de complexiteit van een teeltrecept laag blijft. Met vertical farming is het echter mogelijk om de ideale condities voor een gewas te scheppen, om deze condities te creëren moeten ze echter eerst bekend zijn. Experimenteren op productieschaal zou een te groot risico zijn voor de winstgevendheid van iedere teler, om teeltrecepten te ontwikkelen is daarom een andere oplossing nodig. Dat is waar de AVF+ Junior voor ontwikkeld is.

AVF+ Junior is een kleinere versie van de volledig geautomatiseerde AVF+. De Junior is specifiek ontworpen om dezelfde omstandigheden als zijn grotere broer te simuleren, maar dan in een meer handelbaar formaat. Het belangrijkste doel van de junior is het mogelijk maken van onderzoek naar nieuwe recepten en het verbeteren van bestaande recepten. Om dit mogelijk te maken is een Junior Cel uitgerust met een eigen regelbaar klimaat en 12 hydroponic groeiposities. Per groeipositie zijn variabelen als watergift, lichtspectrum, lichtintensiteit en voeding onafhankelijk in te stellen. Met de Junior Cel kunt u op ieder moment 12 verschillende teeltrecepten ontwikkelen en testen.

Download hier de AVF+ Junior Brochure.

AVF+ Junior voordelen:

 • Plug & play - Direct beginnen met groeien
 • AVF+ op kleine schaal - Verlaagd het financiële risico van het ontwikkelen van groeirecepten
 • Besturing via centrale user interface software - Bespaart tijd, manage een farm waar u ook bent, simpel in gebruik
 • Maximale onderzoekscapaciteit - tot 12 verschillende recepten testen
 • Creëer de ideale groeiomstandigheden - Licht, water, voeding en substraat is aan te passen per groeipositie

Onze producten